Prima pagina
IstoricComunicateEchipaActivităţiProiectePublicațiiBaze de dateDistribuţie de probeTehnologii de culturăEvenimenteInformaţii publice


Abordare de cercetare participativă pentru caracterizarea resurselor genetice aparținând leguminoaselor alimentare

Increase

www.pulsesincrease.eu

INCREASE
Colecții Inteligente de Resurse Genetice de Leguminoase Alimentare pentru Sistemele Europene de Produse Agroalimentare

Protejarea și promovarea agrobiodiversității și a resurselor genetice ale culturilor alimentare mondiale în ansamblu este o acțiune masivă, totuși esențială în asigurarea alimentelor noastre într-o lume în rapidă schimbare. Videoclipul nou-nouț, lansat recent de proiectul de cercetare al Uniunii Europene INCREASE evidențiază tocmai acest lucru, subliniind în același timp că fiecare cetățean poate contribui la păstrarea diversității culturilor în moduri mici. Implicarea cetățenilor are potențialul de a determina o schimbare radicală, făcând strategiile de agrobiodiversitate și conservarea resurselor genetice mult mai eficiente și de succes.

Clipul este disponibil pe site-ul proiectului INCREASE https://www.pulsesincrease.eu și pe YouTube https://youtu.be/3Jt-KUzrHRo. Acest lucru a fost posibil doar datorită participanților la Experimentul INCREASE „Știința prin Participarea Cetățenilor”. Aceștia și-au împărtășit cu generozitate experiențele de cultivare a boabelor de fasole prin imagini și videoclipuri, ca parte a „Concursului de fotografii și videoclipuri INCREASE «Știința prin Participarea Cetățenilor» 2021”. În combinație cu secvențe animate, care provin din clipurile lansate anterior: „Știința prin participarea cetățenilor”, „Vino cu noi!” și „Devino participant al Experimentului «Știința prin Participarea Cetățenilor»!” https://www.pulsesincrease.eu/media/clips, oferă o perspectivă captivantă asupra lumei biodiversităţii leguminoase alimentare.

Cu utilizarea unui limbaj și format ușor accesibile, este potrivit pentru un public larg, neștiințific. Este disponibil și cu subtitrări în limbile engleză, franceză, germană, italiană, portugheză, spaniolă, poloneză, română și slovenă.

INCREASE își propune să dezvolte instrumente și metode eficiente de conservare pentru a stimula biodiversitatea agricolă în Europa. Concentrându-se pe leguminoasele alimentare: năut, fasole comună, linte și lupin, proiectul INCREASE va implementa o abordare participativă nouă pentru conservarea, gestionarea și caracterizarea resurselor genetice.

increaseincrease

Veți găsi toate informațiile și multe altele

Colectăm, studiem și conservăm diversitate genetică vegetală pentru utilizarea prezentă și viitoare.