Prima pagina
IstoricComunicateEchipaActivităţiProiectePublicațiiBaze de dateDistribuţie de probeTehnologii de culturăEvenimenteInformaţii publice


Abordare de cercetare participativă pentru caracterizarea resurselor genetice aparținând leguminoaselor alimentare

Increase

www.pulsesincrease.eu

INCREASE
Colecții Inteligente de Resurse Genetice de Leguminoase Alimentare pentru Sistemele Europene de Produse Agroalimentare

Proiectul INCREASE UE încurajează cetățenii să participe la protejarea agrobiodiversității: INCREASE lansează primul clip animat

Proiectul de cercetare Orizont 2020 INCREASE tocmai a lansat un nou videoclip animat, prima parte dintr-o serie de trei clipuri. Instrumente în diseminarea abordării și obiectivelor proiectului, toate cele trei clipuri se concentrează, în principal, pe experimentul Citizen Science. Experimentul, desfășurat ca parte a INCREASE, face apel la toți cetățenii interesați să contribuie voluntar și să testeze o abordare descentralizată, inovatoare a conservării, multiplicării și partajării semințelor pentru a prezerva agrobiodiversitatea. Acest lucru se va face prin cultivarea diferitelor tipuri de fasole pe câmpul, grădina, terasa sau balconul lor.

Primul clip este disponibil pe site-ul web al proiectului INCREASE (https://www.pulsesincrease.eu/) și pe YouTube (https://youtu.be/dPvfTLKRmUU). Acționează ca o reclamă pentru proiect și explică de ce este important să se angajeze activ în protecția agrobiodiversității din leguminoase.

Al doilea clip invită direct cetățenii să participe la experimentul Citizen Science și oferă o scurtă prezentare generală a modului în care va arăta angajamentul lor ca „cetățean în rolul omului de știință”.

Al treilea clip introduce aplicația INCREASE, care se află în centrul experimentului Citizen Science și permite schimbul de perspective și informații valoroase. Atât clipul, cât și aplicația vor fi lansate, mai târziu, în acest an.

Lansat în mai 2020, INCREASE își propune să dezvolte instrumente și metode de conservare eficiente pentru a încuraja biodiversitatea agricolă în Europa. Concentrându-se pe legumele alimentare: năut, fasole, linte și lupin, proiectul INCREASE va implementa o nouă abordare pentru conservarea, gestionarea și caracterizarea resurselor genetice prin cercetări participative.

Colectăm, studiem și conservăm diversitate genetică vegetală pentru utilizarea prezentă și viitoare.