Prima pagina
IstoricComunicateEchipaActivităţiProiectePublicațiiBaze de dateDistribuţie de probeTehnologii de culturăEvenimenteInformaţii publice
<


Abordare de cercetare participativă pentru caracterizarea resurselor genetice aparținând leguminoaselor alimentare

Increase

www.pulsesincrease.eu

INCREASE
Colecții Inteligente de Resurse Genetice de Leguminoase Alimentare pentru Sistemele Europene de Produse Agroalimentare

Comisia Europeană a acordat INCREASE „Marele Premiu" al Premiului UE pentru „Știință prin Participarea Cetățenilor” 2024. Recompensat cu 60.000 de euro, premiul recunoaște impactul proiectului și realizările remarcabile în contribuția la crearea unei societăți pluraliste, incluzive și durabile în Europa și avansarea cunoașterii noastre prin împuternicirea societății civile.

CSE

Coordonatorul proiectului INCREASE, profesorul Roberto Papa de la Universitatea Politehnica din Marche, Italia, și-a exprimat recunoștința, spunând: „Suntem încântați, onorați și recunoscători Comisiei Europene și Comitetului pentru Premii pentru recunoașterea muncii noastre. Faptul că își concentrează atenția asupra importanței implicării cetățenilor în știință este o dovadă a viziunii noastre comune de a modela împreună viitorul societăților noastre". Dr. Kerstin Neumann de la IPK Gatersleben, care coordonează împreună cu profesorul Papa Experimentul INCREASE „Știință prin Participarea Cetățenilor” (CSE) privind fasolea, adaugă: „Pe lângă toți partenerii din proiectul INCREASE care au muncit din greu, dorim să mulțumim în mod expres tuturor părților interesate și multiplicatorilor pentru sprijinul acordat în diseminarea CSE în Europa. Dar, mai presus de toate, dorim să mulțumim fiecărui participant dintre miile noastre, care sunt foarte motivați și își dedica mult timp sarcinilor lor ca cetățeni-oameni de știință. Sunteți o comunitate minunată, vă mulțumim!".

Câștigătorii celei de-a doua ediții a Premiului UE pentru „Știință prin Participarea Cetățenilor” au fost anunțați oficial astăzi, fiind selecționați de un juriu independent de experți.

Obținerea acestui prestigios premiu a fost posibilă datorită angajamentului, motivației și dedicării imense a miilor de cetățeni europeni-cercetători implicați în proiectul INCREASE, pentru care echipa INCREASE este extrem de recunoscătoare.

Echipa INCREASE va utiliza premiul pentru a extinde aplicația INCREASE Citizen Science cu noi funcționalități și pentru a întări măsurile de comunicare, precum dezvoltarea de videoclipuri care prezintă rezultatele experimentului într-un limbaj simplu, organizarea de evenimente sau crearea de seturi de instrumente pentru școli.

Premiul UE pentru „Știință prin Participarea Cetățenilor” este finanțat în cadrul programului Orizont Europa, programul UE de cercetare și inovare (2021-2027). Este gestionat de proiectul IMPETUS , finanțat de UE și coordonat de Agenția Executivă pentru Cercetare Europeană (REA).

Citiți comunicatul de presă complet emis de Comisia Europeană aici.

În plus, pentru mai multe informații despre activitățile proiectului, realizările și abordarea INCREASE de a implica cetățenii, citiți un interviu cu Roberto Papa și Kerstin Neumann aici.Mai multe informații despre proiect și experiment pot fi accesate pe site-ul INCREASE și prin intermediul videoclipurilor explicative. Actualizări și știri suplimentare sunt disponibile prin intermediul canalelor de social media INCREASE:

Colectăm, studiem și conservăm diversitate genetică vegetală pentru utilizarea prezentă și viitoare.