Prima pagina
IstoricComunicateEchipaActivităţiProiectePublicațiiBaze de dateDistribuţie de probeTehnologii de culturăEvenimenteInformaţii publice


Abordare de cercetare participativă pentru caracterizarea resurselor genetice aparținând leguminoaselor alimentare

Increase

www.pulsesincrease.eu

INCREASE
Colecții Inteligente de Resurse Genetice de Leguminoase Alimentare pentru Sistemele Europene de Produse Agroalimentare

INCREASE deschide cea de-a treia rundă a experimentului „Știință prin Participarea Cetățenilor” - invitând toți cetățenii să se alăture cultivării diferitelor varietăți de fasole comună.

Începând cu 22 noiembrie 2022, cetățenii interesați se pot înregistra pentru următoarea rundă a experimentului „Știința prin Participarea Cetățenilor” prin intermediul aplicației dedicate „INCREASE CSA”.

CSE

După doi ani de succes ai experimentului „Știința prin Participarea Cetățenilor”, cu multe fasole cultivate, înregistrarea se va deschide pe 22 noiembrie 2022 pentru toți cetățenii pentru sezonul de vegetație 2023.

În ultimii doi ani s-au implicat mii de cetățeni, un total de 7.096 de înregistrări din 27 de țări europene, care au participat la acest experiment cu scopul de a păstra și îmbunătăți agrobiodiversitatea în Europa. Alături de diferitele varietăți de fasole, o comunitate minunată a crescut cu un interes real de a crea un impact asupra mediului și de a asigura lumea așa cum o știm pentru generațiile noastre și viitoare.

Experimentul „Știința prin Participarea Cetățenilor” invită pe oricine dorește să susțină știința și care deține un smartphone și un câmp, grădină, terasă sau balcon, precum și entuziasmul necesar pentru a cultiva diferite varietăți de fasole.

Experimentul „Știința prin Participarea Cetățenilor” este încorporat în proiectul european de cercetare INCREASE care implică 27 de parteneri internaționali cu scopul important de a valorifica agrobiodiversitatea și de a promova consumul și cultivarea leguminoaselor alimentare în Europa. Experimentul este ghidat de principiile Comisiei Europene „știință deschisă, inovare deschisă și deschidere către lume”, iar INCREASE profită de tehnologiile digitale pentru a face știința și inovarea mai colaborative și globale.

Aplicația „INCREASE CSA” poate fi descărcată gratuit de pe toate platformele digitale și disponibilă în diferite limbi. Cetățenii își pot înregistra participarea exclusiv prin intermediul aplicației și o pot folosi pentru a documenta toate observațiile din perioada de creștere.


Mai multe informații despre proiect și experiment pot fi accesate pe site-ul INCREASE și prin videoclipurile explicative ale CSE. Alte actualizări și știri sunt disponibile prin intermediul canalelor de socializare INCREASE, inclusiv diferite grupuri Facebook în diferite limbi:

Colectăm, studiem și conservăm diversitate genetică vegetală pentru utilizarea prezentă și viitoare.