Prima pagina
IstoricComunicateEchipaActivităţiProiectePublicațiiBaze de dateDistribuţie de probeTehnologii de culturăEvenimenteInformaţii publice

Evenimente

Ziua Europei, 8 mai 2019

Banca de Resurse Genetice Vegetale „Mihai Cristea” Suceava a celebrat, în avans, în data de 8 mai, Ziua Europei.

La evenimentul organizat în colaborare cu unitatea școlară Colegiul „Vasile Lovinescu” Fălticeni, județul Suceava, a participat cercul didactic al profesorilor de biologie din zona Fălticeni, sub îndrumarea doamnei prof. Oltea Savin.

Sub motto-ul „Uniți în conservarea biodiversității”, d-na dr. biolog Silvia Străjeru a prezentat aspecte teoretice privind strategiile, tehnicile și metodele de prezervare a resurselor genetice vegetale, subliniind importanța și rolul fundamental al dezvoltării capacităților pentru utilizarea acestui capital natural în atingerea dezideratului comun de securitate alimentară și nutrițională.

Colecțiile de germoplasmă vegetală ale celor 28 de state ale Uniunii Europene și numărul de entități implicate în menținerea lor, cu detalii privind fondul genetic din România, au fost alte elemente de interes pentru participanții la întâlnirea desfășurată la sediul Băncii, care s-a finalizat cu o vizită a principalelor laboratoare, inclusiv a zonei de depozitare a materialului biologic.

eventseventseventsevents
eventseventsevents

Colectăm, studiem și conservăm diversitate genetică vegetală pentru utilizarea prezentă și viitoare.