Prima pagina
IstoricComunicateEchipaActivităţiProiectePublicațiiBaze de dateDistribuţie de probeTehnologii de culturăEvenimenteInformaţii publice

Evenimente

Analiza rapoartelor tehnic și financiar aferente fazei a zecea a Programului European de Resurse Genetice Vegetale (ECPGR) – 7 iunie 2022

În calitate de reprezentant național în Comitetului Director al Programului European de Resurse Genetice Vegetale (ECPGR), Directorul Băncii de Gene Suceava, Dr. biolog Silvia Strajeru, participă, între 7 și 10 iunie, la Malmo, în Suedia, la analiza rapoartelor tehnic și financiar aferente fazei a zecea a Programului.

Un alt punct important al ordinei de zi va fi discutarea implementării Strategiei de conservare a Resurselor Genetice în Europa și relația acesteia cu Strategia Europeană privind Resursele Genetice Vegetale.

La această ședință vor fi prezentate și stabilite prioritățile pentru Faza a XI-a, ca și noile opțiuni de lucru propuse de Comitetul Executiv al Programului European.

Întâlnirea reprezentanților naționali din ECPGR va cuprinde și o vizită la Banca de Gene Regională, de la Alnarp, o instituție reprezentativă, nu doar, pentru buna cooperare a 5 state nordice în gestionarea și conservarea genofondului vegetal, ci și în coordonarea științifică a Băncii Mondiale de la Svalbard, Norvegia.

eventseventsevents

Colectăm, studiem și conservăm diversitate genetică vegetală pentru utilizarea prezentă și viitoare.