Prima pagina
IstoricComunicateEchipaActivităţiProiectePublicațiiBaze de dateDistribuţie de probeTehnologii de culturăEvenimenteInformaţii publice

Evenimente

Săptămâna Verde la Școala Gimnazială Măriței - 27.04.2023

În data de 27.04.2023, în cadrul activităților desfășurate în Săptămâna Verde la Școala Gimnazială Măriței, județul Suceava, au fost prezentate proiectele de cercetare și activitatea științifică ale Băncii de Resurse Genetice Vegetale „Mihai Cristea” Suceava.

Evenimentul a fost organizat de către profesorii George Galan și Daniela Barbir, iar din partea Băncii au participat cercetătorii Ioana Leți, Paula Galan și Denisa Petrescu.

Prima parte a întâlnirii a constat într-o prezentare teoretică a domeniului cercetării, unul din cele mai importante subiecte dezvoltate fiind cel legat de rolul geneticii în combaterea crizei alimentare și în prezervarea biosferei terestre.

Ulterior, elevii au fost invitați să participe într-o activitate tip concurs în care cele mai bune răspunsuri au fost premiate cu agende, mape, pixuri, caiete și broșuri care promovează activitatea instituției.

Ultima parte a evenimentului a constat într-o acțiune practică în care elevii au plantat semințe de fasole în ghivece pe un substrat nutritiv. Această activitate face parte din promovarea proiectului european INCREASE în care Banca de Gene Suceava este partener. Elevii au fost înștiințați despre proiect printr-o prezentare succintă.

eventsevents
eventsevents

Colectăm, studiem și conservăm diversitate genetică vegetală pentru utilizarea prezentă și viitoare.