Prima pagina
IstoricComunicateEchipaActivităţiProiectePublicațiiBaze de dateDistribuţie de probeTehnologii de culturăEvenimenteInformaţii publice

Evenimente

Piața „Semințe cu suflet” – 24 septembrie 2022

Banca de Resurse Genetice Vegetale „Mihai Cristea” Suceava a participat, sâmbătă, 24 septembrie 2022, în incinta Direcției pentru Agricultură Județeană Suceava la un eveniment comun, Piața Volantă „Din Drag de Bucovina” și Piața „Semințe cu suflet”, în care semințele se oferă gratuit.

În acest eveniment dedicat și schimbului de semințe, cercetătorii noștri au împărțit semințe tradiționale celor dornici să păstreze tradițiile românești.

Totodată au fost prezenți mai mulți fermieri din județul Suceava, dar și din Republica Moldova și Ucraina.

Organizatorul evenimentului a fost Direcția pentru Agricultură Județeană Suceava - Piața Volantă „Din Drag de Bucovina”, ambasadoare a sustenabilității, promotor a diversității, creatoare de bunăstare, cu impact major în comunitate, această piața volantă, deja consacrată, existentă de 1 an, propune consumatorilor produse proaspete doar de la producători locali suceveni.

Alí membri importanți prezenți, au fost:

  • Semințe cu suflet - Piața „Semințe cu suflet” - este o exprimare a românismului, crearea unui spațiu cultural autohton, unde întâlnim fermieri din zona horticolă consacrați și de bună credința, care doresc să ofere mai departe, din surplusul dumnealor, semințe autohtone, fără costuri, asta doar din dorința de a perpetua sămânța noastră pură și nealterată de alte forme contemporane, neprietenoase cu mediul.
  • Banca de Resurse Genetice Vegetale „Mihai Cristea” Suceava are ca responsabilitate conservarea în condiţii de siguranţă a biodiversităţii vegetale relevante pentru agricultură şi alimentaţie de la toate speciile cu înmulţire sexuată. Materialul semincer stocat este disponibil la cerere şi se furnizează în cantităţi mici, în vederea utilizării în ameliorare, cercetare, sau pentru reintroducerea în cultură a varietăţilor tradiţionale româneşti.


eventsevents

Colectăm, studiem și conservăm diversitate genetică vegetală pentru utilizarea prezentă și viitoare.