Prima pagina
IstoricComunicateEchipaActivităţiProiectePublicațiiBaze de dateDistribuţie de probeTehnologii de culturăEvenimenteInformaţii publice

Evenimente

40 de ani de istorie a conservării - 24 aprilie 2023

Banca de Resurse Genetice Vegetale „Mihai Cristea” Suceava a organizat cu prilejul împlinii a 40 de ani (Decretul de stat nr. 254/1983) de la înființarea Băncii de Gene Suceava în cadrul Stațiunii de Cercetare Agricolă Suceava, sesiunea de comunicări științifice cu titlul „Acordând atenție resurselor genetice vegetale, acordăm atenție vieții noastre, copiilor noștri, națiunii noastre (Mihai Cristea)”, care a avut loc în data de 24 aprilie 2023, la sediul BRGV Suceava.

La eveniment au participat cercetători de la BRGV Suceava, cadre didactice, studenți și doctoranzi de la Universitatea de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” din Iași.

  În cadrul întâlnirii s-au prezentat următoarele referate:
 • 40 de ani de istorie a conservării resurselor genetice vegetale la SCDA Suceava și BRGV Suceava; Autor: Danela Murariu;
 • Colectarea de varietăți locale ale plantelor de cultură din gospodăriile rurale, istorie și actualitate; Autor: Diana Batîr Rusu;
 • Svalbard – refugiul mondial al semințelor; Autor: Dana Constantinovici.

  În timpul și după prezentarea referatelor au fost discuții și întrebări referitoare la problematica abordată, studenții arătându-se interesați de activitățile desfășurate în Bancă și de modul cum se colectează, conservă și utilizează resursele genetice vegetale aflate în colecțiile instituției.

  Acțiunea s-a încheiat cu vizitarea laboratoarelor și a camerelor de conservare. Oaspeții au pus întrebări și s-au purtat discuții cu cercetătorii din unitate privind organizarea activităților din laboratoare și condițiile de păstrare din celulele de conservare.

  Mulțumiri tuturor colegilor pentru implicarea în această acțiune, studenților de la Facultățile de Horticultură și Agricultură precum și cadrelor didactice din cadrul Universității de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” din Iași.

  eventsevents
  eventsevents
  eventsevents
  eventsevents

Colectăm, studiem și conservăm diversitate genetică vegetală pentru utilizarea prezentă și viitoare.