Prima pagina
IstoricComunicateEchipaActivităţiProiectePublicațiiBaze de dateDistribuţie de probeTehnologii de culturăEvenimenteInformaţii publice

Evenimente

Ziua Internațională a Biodiversității

„Conservarea ex situ și utilizarea resurselor genetice vegetale pentru agricultură și alimentație”

În 22 mai 2019, de Ziua internațională a biodiversității, Banca de Resurse Genetice Vegetale „Mihai Cristea” Suceava a celebrat miracolul vieții exprimat, atât de variat, de cele peste 1,7 milioane de specii identificate și descrise, aparținând lumii animale, vegetale și a microorganismelor.

Sărbătoarea, desfășurată sub deviza „Biodiversitatea noastră, hrana noastră, sănătatea noastră” , a constat într-o întâlnire a cercetătorilor Băncii cu studenții anului III din cadrul Facultății protecția consumatorului și a mediului și Tehnologia prelucrării produselor alimentare, de la Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad”, Iași, însoțiți de cadrele didactice: conf. dr. Dănuț Petru Simioniuc, conf. dr. Petru Marian Cârlescu și asist. dr. Mihai-Marius Băetu.

În prezentarea de debut, gazda evenimentului, dr. biolog Silvia Străjeru, a subliniat unele aspecte privitoare la importanța și legătura biodiversității cu sistemele alimentare și nutriționale.

În plus, alte patru comunicări au avut ca scop popularizarea unor rezultate științifice sau a activităților desfășurate de specialiștii unității, în vederea susținerii conservării și promovării utilizării resurselor fitogenetice din colecțiile Băncii.

eventseventseventsevents
eventseventseventsevents
eventseventseventsevents

Colectăm, studiem și conservăm diversitate genetică vegetală pentru utilizarea prezentă și viitoare.