Prima pagina
IstoricComunicateEchipaActivităţiProiectePublicațiiBaze de dateDistribuţie de probeTehnologii de culturăEvenimenteInformaţii publice

Evenimente

Conservarea biodiversității plantelor de cultură în România

În data de 18 mai 2021, Banca de Resurse Genetice Vegetale „Mihai Cristea” Suceava a celebrat împreună cu Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad” Iași „Ziua Internațională a Biodiversității”.

Acțiunea a constat într-o dezbatere între cercetătorii Băncii și studenții anului I din cadrul Facultății de Agricultură, specializările: Tehnologia Prelucrării Produselor Agricole, Protecția Consumatorului și Mediului și Ingineria și Managementul Afacerilor Agricole, însoțiți de prof. dr. Culiță Sârbu (Botanică), conf. dr. Florin Daniel Lipșa (Microbiologie) și Diana Lupu (Psiholog).

Pentru început dr. ing Danela Murariu a evidențiat rolul omului în conservarea naturii care prin potențialul ei ne poate asigura liniștea, frumusețea vieții și sănătatea. Apoi a prezentat cele două fațete ale conservării plantelor de cultură în România, in situ în fermele gospodărești și ex situ, în Banca de Gene Suceava. Au urmat dezbateri intense cu participarea atât a cercetătorilor cât și a studenților cu privire la rolul Băncii de Gene Suceava în protejarea biodiversității în România.

După terminarea discuțiilor, studenții au efectuat un tur al Băncii, însoțiți de specialiștii: Diana Batîr Rusu, Dana Constantinovici, Domnica Daniela Plăcintă, Ciobăniței Cezar, Elena Duțu.

eventseventseventsevents

Colectăm, studiem și conservăm diversitate genetică vegetală pentru utilizarea prezentă și viitoare.