Prima pagina
IstoricComunicateEchipaActivităţiProiectePublicațiiBaze de dateDistribuţie de probeTehnologii de culturăEvenimenteInformaţii publice

Evenimente

Prezentarea de noțiuni teoretice și practice privind micropropagarea – 17 martie 2023

În data de 17 martie 2023, BRGV Suceava a fost vizitată de un grup de 20 studenți și trei cadre didactice ale Facultății de Horticultură Iași, specializările Ingineria Mediului și Biotehnologii Agricole, din cadrul Universității de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad”.

Acțiunea s-a desfășurat sub coordonarea cercetătorului științific Alina Tanasă și a debutat cu o scurtă prezentare a activităților desfășurate în Bancă, urmată de vizitarea laboratoarelor.

În continuare, a avut loc prezentarea noțiunilor teoretice cu privire la principiile și etapele procesului de micromultiplicare, precum și dezbateri ale subiectelor discutate.

Ultima parte a vizitei a constat în parcurgerea câtorva etape de lucru desfășurate în cadrul laboratorului de culturi in vitro. Altfel, studenții prezenți au participat la două dintre activitățile specifice acestui laborator, și anume: prepararea unui mediu de cultură folosit pentru inocularea explantelor de cartof și transferul plantulelor de cartof pe mediul proaspăt de formare a microtuberculilor.

Adresăm mulțumirile noastre vizitatorilor pentru implicare și interesul arătat activităților desfășurate de către cercetătorii BRGV Suceava.

eventsevents
eventsevents

Colectăm, studiem și conservăm diversitate genetică vegetală pentru utilizarea prezentă și viitoare.